onsdag 29 augusti 2012

Vi har fått för lite sol!!

Alla media varnar för att vi kommer att drabbas av fler, tidigare och svårare influensor i höst och vinter. Detta på grund av den regniga sommaren. Vi har helt enkelt inte fått i oss tillräckligt av det hormon som kallas D-vitamin. Det får vi mest från solen mot huden, problemet är också att vi idag fått mycket larmrapporter om hudcancer så vi håller oss undan solen och smörjer oss med starka solskydd vilket förvärrar upptaget ytterligare.
Det finns lite D-vitamin i vissa livsmedel men det är i storsätt omöjligt att äta sig till så stora mängder som vi behöver.
För att få maximalt med D-vitamin så behöver vi vistas ute i solen och exponera hela kroppen en stund varje dag helst mitt på dagen utan solskydd- Dessutom får du inte duscha eller bada direkt efter för då sköljer du bort D-vitaminet från huden innan det hinner upptas.
Ja, som du hör så är det svårt eller näst intill omöjligt för oss svenskar att få i oss D-vitamin. Dessutom visar nyaste undersökningarna att vi behöver mycket mera av det än vi tidigare trott. De doser som många läkare skriver ut är aldeles för låga och dessutom syntetiska vilket gör det svårare att ta upp för kroppen.
På sajten www.hormonharmoni.se kan du beställa D-vitamin som kosttillskott i renaste och mest potenta formen. Genom att tillföra det kan du sedan hålla förkylningar och influensor i shack. dessutom botar det höstdepressionen.

söndag 19 augusti 2012

Korcola är bra för hormoner

Här hitter man lugnet och friden efter några dagars segling och vila i naturhamnar. Korcola är otroligt vacker och ger frid sinnet. Duschen gjorde nog sitt till.

tisdag 14 augusti 2012

Härliga hormonmiddagar!

Nu sitter vi i den fantastska partystaden Hvar och äter ytterligare en nyttig middag med glada skratt. Kan man ha det bätter?

söndag 12 augusti 2012

Fantastisk hälsomat på havet.

Idag har jag lagatbästa hormonmaten på vår lyxiga katamaran. Vi är sex vuxna och två gulliga tonårskillar. Ett härligt gäng som lockar till många goda skratt!

fredag 10 augusti 2012

Bästa hormonmaten

Härligt att vara vid medelhavet där man kan få bästa hormonmaten. Idag blev de bläckfisk med rå lök. Igår en balja med färska musslor. Sedan harvi det goda röda vinet tilla. Njuter i fulla drag. I morgon bär det av ut på havet. Jag ska laga hormonmat till sjös i två veckor. Härligt!!!

torsdag 9 augusti 2012

Äntligen i Split, Kroatien

Förra året såg vi delfiner när vi seglade utanför Split. En annan kompis såg dem i hamnen för många år sedan. Ska vi se dem i år?

fredag 3 augusti 2012

Fullt ös på HormonHarmoni

Nu startar jag och Bella för fullt med höstens aktiviteter! Vi börjar med att Josef tog bästa bilden för första sidan. Glöm inte att logga in då och då på www.hormonharmoni.se för att kolla våra nyheter.
Senaste nyheten är att du kan testa dina hormonervia ett enkelt hemtest hos oss.