torsdag 31 maj 2012

Gurkmejans lov

Visste du att gurkmeja är bland det nyttigaste du kan äta?
Att vi bör äta 2 teskedar om dagen minst. Så varför inte göra en smothie med gurkmeja varje dag. Det blir väldigt gult! Men smakar inte så mycket.
Jag brukar krydda min kyckling med gurkmeja, sedan tar jag klubborna med handen och äter. Nu har jag fått sluta med det för när jag haft ljust naglack eller naglar utan naglack så är jag helt gul på dem i ett par dagar minst. Så använd gurkmejan i munnen, och ät inte med händerna när du kryddat med den. Läs mer om gurkmejans fantastiska egenskaper under länken  här:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/17/Super-Spice-Secrets-This-Miracle-Spice-Stops-Cancer-Alzheimers-and-Arthritis.aspx

onsdag 30 maj 2012

Harmoniska Hormoner

Nu börjar det närma sig bokutgivning. I september kommer min och Marlene Gustawsons bok Harmoniska Hormoner ut på ICA-förlag och nu finns boken att förbeställa!http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153437314
Om du bokar så får du ett mail när den är i lager och kan få hem den direkt i brevlådan.
I boken får du massor av tips för att få hormonharmoni och 21 dagars recpt och träning för att få dina hormoner i balans.

söndag 27 maj 2012

Super glada hormoner

Idag är jag GLAD. Att sjunga tillsammans med Plura, Di Leva, C af Ugglas och 1700 personer till i kören gör att gladhormonerna sprutar ut i blodet.

lördag 26 maj 2012

Mindre östrogen

Min hormontestresa fortsätter utan större fluktationer men nu har det hänt lite.
Tror att jag behöver minska lite på östogendosen då brösten är ömma hela tiden. Min kompis som är läkare säger att det beror på östorgenöverdos. Det är ju sådan som många av oss är vana vid inna mens när vi är yngre, men ska man nog inte ha när man tar hormontillskott i klimakteriet. Vi får se vad som händer nu när jag minskat lite på dosen.

onsdag 23 maj 2012

Akrylamid är ett gift i din mat


När du hettar upp mat kan det skapas gift i maten som blir hormonstörande. För en tid sedan varnade man från livsmedelsverket om att ge barn mat som innehåller vetemjöl för många gånger i veckan för att man uppmätt för höga värden av bland annat akrylamid. 
Det är inte bara upphettning som ger giftig mat det är även rötslam från våra reningsverk som läggs på våra åkrar som gödning och grödorna tar upp gifterna och medicin rester.


Nature has a funny way of showing us not to disrupt the perfection of organic produce. Changing the chemical structure of many natural foods, such as exposing them to high heat can promote cancer. Acrylamide is a chemical that naturally forms in certain foods, particularly plant-based foods that are rich in carbohydrates and low in protein, during processing or cooking at high temperatures. We're not only referring to foods like french fries or potato chips, but hundreds of conventional foods that are "ready to eat" in the grocery aisle including cookies, breakfast cereals, popcorn, pizza and even ground coffee.

tisdag 22 maj 2012

Satsa på dina drömmar

Fall in love with setting goals and you'll get to wiew the experiece of your dreams. Sagt av Robin Sharma

lördag 19 maj 2012

Åldern man går över

Jag är i övergångsåldern. Åldern då man går över till att bli den visa kvinnan. Då jag ska hålla inne min kraft istället för att använda den till att skapa barn. Förr var vi en tillgång om vi överlevde så länge.
Kvinnans övergångsålder, klimakteriet, har alltid varit omgärdad av hemlighetsfullhet. Innan man började få inblick i kvinnans invecklade hormonsystem, trodde man att när kvinnan upphörde att få mens blev könskörtlarna ombildade och gjorde kvinnan tokig. Vi ska tänka på att kvinnans livslängd ända fram på 1800-talet nästan var identisk med klimakterieåldern. Man skulle därför kunna säga att intresset för övergångsåldern kom samtidigt med att kvinnans livslängd ökade.

onsdag 16 maj 2012

Hormoner som abort

Läste om att man numera skickar hem kvinnor för abort med ett piller som förs upp i slidan. Sedan ska man sitta på toaletten och vänta tills det kommer ut. Det är ett sätt för sjukvården att spara pengar. Många har råkat mycket illa ut, med svåra smärtor, blödningar och andra komplikationer. Medicinen som ges är dessutom inte en abortmedicin utan är en magsårsmedicin som har den här bieffekten när den stoppas upp i slidan. Man blir lite mörkrädd när sparkraven gått så långt!
Vi hormontanter som kommit till den där tiden i livet när vi ska bli gamla och visa vi får också smaka på besparingarna genom att inte få den hormonhjälp vi kan behöva.
Själv har jag nu prövat mina hormonkrämer av märket Wileys i 5 mån och jag måste säga att jag mått toppen sedan dess. Men i morse vakande jag tidigt av att jag hade lite spänningar i brösten så där som man kan ha när man ska ha mens eller när man ammade en  gång i tiden.
Nu är det just den fasen i wileys-cykeln så det är väl därför men det var inte så här mycket de andra månaderna så man undrar lite över vad det kan vara. Så trots att jag tar samma dos hela tiden får jag lite olika reaktioner månad för månad när mensen ska komma.
Om man tar normal dosen av Wileys så behåller man sin hormonnivå på den man hade i trettioårsåldern. För mig innebar det att jag har fått tillbaka min energi, lust och glädje. Sover som ett barn, är inte svullen längre vissa perioder, inga vallningar och framför allt ingen glömska och snurrig hjärna med humörssvängningar. Snacka om livskvalité.

lördag 12 maj 2012

Vet du skillnaden på menopaus och klimakterie?

Menopaus, även kallat klimakterium, innebär att kvinnans menstruationer upphör. Det sker oftast i 50-årsåldern, men kan variera från 45-60 år. Kvinnan kan då inte längre bli gravid, men om du vill vara helt säker bör du skydda dig mot graviditet ett år efter sista mens. Du kan fortfarande få en enstaka ägglossning och bli gravid, men det är ovanligt. De flesta jag talat med vet inte skilnaden mellan menopaus och klimakteriet. Vet du?
Meno paus är när en kvinna slutar menstruera vulket sker i början av femtioårsåldern. Klimakteriet kan börjar redan tioår tidigare och fortsätta tioår efter oich under den tiden kan man ha massor av hormonella besvär, som vallningar, glömska, humörsvängningar, ledvärk, hjärtklappningar, ångest och nedstämdhet, torra slemhinnor och minska sexlust. Olika kulturer upplever klimakteriet och menopaus på olika sätt. Iriena som är Maori har inte samma upplevelse som västerländska Helena här nedan. Troligtvis beror det mycket på inställningen till att bli äldre kvinna men även maten påverkar så klart.
Mannen däremot fortsätter producera spermier hela livet och har inte lika tydligt klimakteri. Men visst händer det saker för honom också i den åldern, som prostata besvär, fetma, diabetes och hjärtkärlsjukdom.

torsdag 10 maj 2012

Våra kroppar levande nätverk

Sakta sakta börjar den västerländska medicinen och ventenskapen upptäcka det den österländska medicinen vetat i flera tusen år. Vi består av ett nätverk energivågor och levnade energi i energibanor.
Nu kan vi förstå att vi alla är olika och består av ett näverk av energier.
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/vara-kroppar-ar-levande-natverk_346430.svd

lördag 5 maj 2012

Äter du 80 kg socker om året?


I början av 1900-talet åt vi 2 kg socker per person och år.
Hur mycket tror du vi äter idag?
Vi äter 80 kg socker per år och person……

Många av oss äter fel och alldeles för mycket socker, det finns i allt om du börjar läsa innehållförteckningarna. Det finns i praktiskt taget alla charkprodukter du köper. Som skinka, korv och annat, om du är vegetarian och äter mycket halvfabrikat som tofu och corn finns mer socker än i vanlig mat. Så bara för att man är vegetarian behöver det inte innebär att man är specielt häslsosam. Inte heller om du köper ekologiskt. Mycket är fullt av socker där också även om sockret är ekologiskt. Vegetarianer har också en tendens att äta mycket snabba kolhydrater som fungerar som socker när de kommer in i kroppen.

Många av oss speciellt i medelåldern lider av övervikt och hur lite vi än äter så går vi inte ner i vikt, speciellt vanligt bland kvinnor. Du kan då ha drabbats av insulinresistens på grund av alla stress. Kanske har du också bantat många gånger under livet och på så sätt stressat kroppen och satt den ur spel. Det här har sedan lett till insulinresistens och störningar i din sköldkörtel.
Det är inte bara stress från jobbet och livspuzzlet som är farligt utan även mat som snabba kolhydrater kan stressa kroppen innifrån för att inte tala om alla miljögifter som stressar vårt system.
Så vad kan man då göra åt detta? Du kan försöka äta så ren mat som möjligt. det vill säga inga halvfabrikat och ekologiska produkter så att de inte blivit besprutade med gifter som finns kvar. Du kan tvätta dina kläder innan du använder de nya eller köpa vintage. Du kan välja ekologiska produkter när du köper material till hemmet så mycket som möjligt. Ta det också lugnt i goda vänners lag. Ha goda relationer och rör på dig dagligen på något sätt om det så bara är en kort promenad.
Med dessa enkla råd har du kommit en bit på vägen
Alla de här näringarna och vitaminerna behöver vi dagligen. Socker och andra kemikalier vi får i oss behövs inte.

onsdag 2 maj 2012

Olika symptom

Många ringer mig för att de inte får gehör från sjukvården på sina klimakteriebesvär. De begär att få ta prover på sina hormoner, men vägras. Proverna ger dessutom ganska så osäkra resultat då våra hormoner flukturerar beroende på våra cykler.

Så här kan några av symptomen se ut som vi kvinnor har i den här åldern: Svåra PMS-besvär, kraftiga blödningar, kraftiga humörsvämningar, nattsvettningar, avbruten sömn, torra slemhinnor, låg sexlust, håravfall, ingen mens, urinvägsinfektioner, inkontinens, dåligt korttidsminne, nedstämdhet, låg energi, torr hy, när det kryper i skinnet, oro, gråter ofts för ingenting.
För de flesta av oss finn en enkel lösning, det är att beställa en bioidentisk progesteronkräm från nätet. På www.hormonharmoni.se kommer snart en länk till en bra kräm som jag rekommenderar att ta mot övanstående besvär. Om det inte hjälper kan man lägga till något kosttillskott som också finns beskrivet och länkar till på samma sida.
Vissa av dessa problem kan man behöva få lite östrogen också för att kunna handskas med. Du kan då be din gynekolog skriva ut  ett östrogen till dig för klimakteriebesvär. Om du ber att få ett plåster eller i krämform så är de bioidentiska för det mesta så du behöver inte ens påpeka detta för läkaren.
Själv fortsätter jag att vara nöjd med mina Wileys och har nu kontakter i USA för er som behöver och ska åka över dit.